Baška Voda

Baška Voda

Baška Voda, nekada mjesto ribara, težaka i pomoraca, sada je suvremeno turističko mjesto sa svim sadržajima i obilježjima malog mediteranskog gradića.

U njemu se smjestilo oko 3.000 stanovnika, a od Makarske je udaljena 11 kilometara. Pod Općinu Baška Voda spadaju i mjesta Baško Polje, Bast, Topići, Promajna, Bratuš i Krvavica. Nakon Makarske to je najposjećenije turističko odredište na Rivijeri.

Kristalno čisto i toplo more, dobro očuvan okoliš i odličan zemljopisni položaj u srcu Dalmacije čine Bašku Vodu idealnim turističkim odredištem gdje možete naći udoban smještaj, dobre restorane, duge bijele šljunčane plaže, muzeje, zabavu te možete uživati i u mnogim privlačnim izletima koji svoje polazište imaju upravo ovdje.

Baška Voda ima bogatstvo sadržaja za odmor i rekreaciju, prekrasne pješčane plaže, razne sportske terene, škole ronjenja, vezove za nautičare, dok večernje i noćne sate ispunjava bogati kulturno-zabavni program u središtu mjesta.

Baška Voda se može pohvaliti vlikim brojem nadgrobnih spomenika, crkvom Sv. Lovre koja je izgrađena 1750. godine, kao i crkvom Sv. Nikole, zaštitnika putnika i mornara, a čiji se kip smjestio u samom centru mjesta.

U mjestu se još mogu pronaći etnografski i malakološki muzej, te arheološka zbirka.